Launching day

En dan is de dag, waarop er opnieuw een deel wordt losgelaten op wereld, dan eindelijk aangebroken! Want, niettemin dit het boek was waar ze origineel mee startte in het verhaal, had het toch nog heel wat voeten in de aarde om het gerealiseerd te krijgen. Nummer vijf zag in november, acht maanden geleden, per slot van rekening reeds het levenslicht. En een first draft bestond dus ook al. Anders dan bij vb. vier en vijf, diende ze bijgevolg niet van núl te starten.

Al gooide het C-woord, anders dan bij de voorgaande delen, ditmaal wel meer dan een beetje roet in het eten. Eerder was dat namelijk een plus, aangezien vele sociale 'verplichtingen' wegvielen en ze effectief tijd had om het op papier te zetten. Niet alleen had onze auteur dat beestje immers in huis eind 2021, ook de school van haar kids bleek een ware doortrek ervan gewaar te worden. En waardoor eerst de ene na de andere leerkracht uitviel en uiteindelijk zelfs de school een aantal weken sloot. En tijdens die periode was het eigenlijk zowaar een wonder dat er geen doden vielen, maar laat staan dus dat er toen veel ruimte was om boek zes al te beginnen bijschaven. Een kleine herschrijving was per slot van rekening wel aangewezen. En onder andere om bepaalde personages, zoals vb. 'Patrick Jacobs', toe te voegen. Want oorspronkelijk zat die er niet in. En die voegt toch minstens wat peper toe aan de historie van Dannie & Nate!

Al bleek dat evenwel slechts de eerste kink in de kabel te zijn - ofschoon corona wel reeds voor meer moeilijkheden zorgde - vermits dit alsnog een erg speciale 'launching day' is. Het is namelijk de allereerste keer dat haar boek wordt 'gelanceerd' zonder dat onze auteur het zelf eerst in handen krijgt. Het ziek zijn van haar productiemedewerker maakt immers dat er vertraging zit op die bezorging... Hoewel ze, in feite, evenzeer blij zal zijn indien de besmettingsgraad daar stopt. Want intussen vinden de opnames eveneens plaats!

Fingers crossed dus maar? En eigenlijk zowel voor het ene, als het andere!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Launching day

't Zomert...

Nummer 7...

Promotime?

Een pad met hobbels

Launching day