Interview...

...with a vampire?
Hoegenaamd niet! Al gaat het minstens gepaard met enige nervositeit, die uitnodiging tot een gesprek over het verschijnen van haar nieuwste boekdeel. Alsook de nodige vraagtekens: hoe komen die immers in hemelsnaam bij onze auteur uit?!
Ofschoon, en zeker de eerste momenten na het binnenkrijgen van de desbetreffende mail, de spanning hoogtij vierde. Want je zou zelfs gemeend hebben dat het werkelijk de inhoud van die ene film betrof. Of toch gezien de mate van zenuwen, die daarbij aanstonds door haar heen gierden; alsof ze effectief een dergelijk intermezzo zou gaan ondernemen. De sensatie van weleer aangaande het stuiterbal zijn, was er namelijk reeds klein bier bij!
'What goes up, must come down' bleek echter reeds een waarheid als een koe. Tegen het plafond aanzitten is per slot van rekening geen al te aangename ervaring. En zowel niet voor haarzelf, als haar huisgenoten. Constant naar boven kijken zorgt immers voor de nodige belasting van de nek!
Hoewel de beleving anderzijds toch ook totaal verschoonbaar was, het is namelijk de eerste keer dat ze dat zal doen; met een journalist praten.
Niettemin ze haar daar indertijd, vanuit de uitgeverij, eveneens op hadden gewezen, dat dát mogelijk zou zijn. En waar ze bijgevolg eveneens op voorbereid moest zijn; dat het erbij zou horen. Afgezien onze auteur toen eerder een oogrol gewaar werd. Welke haan zou per slot van rekening ooit naar háár hersenkronkels kraaien?!
Maar wanneer het dus toch zover is, wekt het sowieso verbijstering op... Al is de nervositeit evenwel reeds beduidend hoger! Want, ondanks een gezonde dosis stress af en toe zowaar nuttig kan zijn - of toch volgens de wetenschap - houdt dat bij onze auteur eveneens een gevaar in! Wanneer zij te veel ongemak ervaart, bestaat de kans immers dat ze begint te ratelen. En dat is niet zozeer de indruk die ze wilt geven... Hoewel het spreekwoord wel stelt: 'daar waar het hart van vol is, loopt de mond van over'.
Hoe het ook zij, enige gematigdheid aan de dag leggen, is wellicht geen al te slechte strategie. Ook al is ze het intern niet, minstens de uiterlijke schijn wekken is net zo belangrijk.
En vrouw zijnde, starten we bijgevolg maar op de juiste plaats: voor de kast en de spiegel!

Twitter Facebook LinkedIn Volgen



AI AI AI

Waarom je best blogt

Branding als auteur

Je auteurswebsite

Het belang van zichtbaarheid