Chinees Nieuwjaar

En dan is D-day gekomen! En nee, het is niet weer één of ander pokkevirus dat heel ons sociaal leven omver gooit, of zelfs nog maar gaan winkelen met je kleine kids nagenoeg als een marathon, of eerder: onbegonnen werk, doet aanvoelen: het is launching day! Vandaag ziet "Sferen" immers het levenslicht.

Maar, ofschoon een heuse kick-off party zo onderhand des te meer aandringend begint te voelen dan ooit tevoren, toch kunnen we dat niet met alle toeters en bellen vieren... Al was dat voor de vorige delen ook niet geval. Ergens oppert een stemmetje bijgevolg wel dat dát zoiets zou zijn als voor je eerste twee koters geen babyborrel geven, maar voor derde wél...

Toch blijft de aandrang! Maar misschien heeft dat vooral iets te maken met het gegeven dat we al zo lang geen stevig feestje meer hebben gebouwd?

Hoe dan ook, een sensatie gelijkend op de overgang van oud naar nieuw, nestelt zich wel in onze auteur haar binnenste. Want de vorige twee boeken ervoer ze eerder als een soort van 'trial run', of 'probeersel'. Nu dat de derde er is, begint er toch wel een stille hoop te borrelen. Alsook bevestiging; kan ze zich nu namelijk effectief 'schrijfster' noemen?
Hoewel er ook veel meer meespeelt dan enkel het onderschrijven van het eigen kunnen. En meer bepaald: dat ze allemaal het levenslicht zullen zien. En in dat opzicht is het eveneens bekrachtigend dat 12-02-2021 eveneens het Chinese nieuwe jaar inluidt... Is dat dus een nieuwe wind? Want uit dat verre Oosten kwam eerder al iets aanwaaien dat ook voor haar, net zoals voor zovelen, de zaken veranderde. Hoewel dat eerder een bemoeilijking, of vertraging, betekende!
Zoals onder andere, die promotrailer, die eveneens nog steeds 'hangende' is.
Niettegenstaande, die datum is misschien een staving van dat wat nog komt... Of is dat toch de lockdown en de psychologische gevolgen die alsook onze auteur daar van ondervindt?!

Een kleine 'google search' - dat kunnen we per slot van rekening niet laten, ondanks de kanttekening - leert ons evenwel dat het het jaar van de Gouden Os is. En dat klinkt minstens veelbelovend: een 'os' is immers een hardwerkend dier dat er uiteindelijk wel komt... En 'gouden', need I say more?!
Er al dan niet reeds té veel inziend, moed geeft het alvast. Reikhalzend kijken we derhalve uit naar wat het brengt, want gouden gloed of noeste arbeid, dat maakt eigenlijk niet zo uit, we doen voort... En dromen van morgen!

Twitter Facebook LinkedIn Volgen